Sanatatea copilului, vazuta prin ochi de tata (de la varsaturi la varicela)

Din fire, sunt un om rezistent la durere si foarte putin preocupat de starea sa de sanatate. N-am probleme sa-mi pun singur oasele la loc cand e cazul (da, s-a intamplat de mai mult ori), am trecut printr-o operatie de apendicita cu zero anestezie (si-a facut efectul dupa mai bine de 24 ore de la taiere), iar pe la 11 ani nici n-am simtit cand un cui mi-a strapuns talpa.

Dar cand vine vorba de sanatatea copilului meu, parca-s alt om. Devin, brusc, preocupat de orice modificare, inrosire, paloare, imi fac scenarii cum, cand si de unde a aparut boala, si sufar (in tacere) alaturi de copil.

Prima problema grava de sanatate a copiilor a fost varicela. In ultima zi de gradinita, care era si ziua serbarii de Craciun, Una Mica s-a intersectat cu un copil bolnav (toata clasa facuse varicela, mai putin ea, care statuse acasa). Dupa doua saptamani i-a aparut prima bubita. M-am gandit ca e un cos. A doua zi era plina de bube. Dupa alte doua saptamani eu si Unu Mic ne umpleam de bube; eu incepeam aventura bolii copilariei la varsta adulta, el trecea la chilotei in plina manifestare a bolii.

A doua criza prin care am trecut legat de sanatatea copilului a fost cand am ramas 3 zile singur cu ei: Una Mica s-a imbolnavit de dor. Atunci am intrat in panica de-a dreptul, caci eram de capul meu cu un copil semi lesinat: nu manca, nu bea, nu se ridica din pat.

Dupa aproape un an de cand sunt acasa cu copiii ma pot mandri ca: le-am creat o rutina acceptabila cand avem de facut aerosoli, stiu cat Panadol si Nurofen trebuie sa le dau la fiecare, pot supravietui cu minim de somn cand unul ditre ei face febra in miez de noapte. Nu pot spune ca: stiu cand trebuie sa sun la doctor si cand nu, imi dau seama cand le apar bubite sau iritatii pe corp (simtul meu tactil e zero!), daca si cand ar mai trebui vaccinati copiii mei.

Asa ca astept cu interes noua editie a Modern Dad’s Challenges, dedicata subiectului Cum avem grija de sanatatea copilului. În data de 3 mai, la Hotel International din Bucuresti, de la ora 18:30, astept sa ma informez de la specialisti in domeniu: dr. Valeria Herdea, medic primar medicina de familie-profil pediatrie, Bogdan Ivanescu, autor si prezentator al platformei medicale TV Doctor MIT, dr. Ana-Maria Cernica, medic specialist pedodontie si dr. Claudia Adriana Nicolae, medic primar alergologie si imunologie clinica.

Evenimentul se adreseaza exclusiv tatilor si intrarea este gratuita, in urma inregistrarii online. Ca sa poti participa, completeaza formularul de inscriere.

Din experienta mea de tatic am mai scris si in:

Singur acasa cu copiii? 5 sfaturi ca sa-ti fie bine

Tatic pentru prima oara? Cum sa spravietuiesti primelor saptamani

10 lucruri pentru care astept sa plece copiii de acasa (sau sa creasca mari)

4 aplicatii utile pentru proaspetii parinti

Ma bucur daca dai share:

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

UA-108014515-1