Planificare anuala pentru grupa mare si cum facem gradinita in acest an

Planificare anuala pentru grupa mare

*Disclaimer: unele din link-urile de mai jos sunt link-uri de afiliere, ceea ce inseamna ca primesc un comision pentru achizitiile pe care le faci pe site-urile respective, fara costuri suplimentare pentru tine. Link-urile respective sunt insemnate cu asterisc (*).

Planificarea din acest an e gata, oficial Una Mica intra in grupa mare la gradinita de acasa. Si pentru ca gradinita noastra il accepta, Unu Mic ii va fi alaturi, chiar daca are doar 2 ani si 7 luni.

Din motive personale, incepem cu doua saptamani mai tarziu fata de lumea normala; din acest motiv am hotarat sa avem doar doua perioade de vacanta – de Craciun si de Paste. Ne vom opri cu activitatile de gradinita la mijlocul lunii iunie.

Planificare anuala pentru grupa mare, pe teme si subteme

Septembrie: revenim la gradinita

Octombrie – luna povestilor: povesti cu animale; zane si mici vietati; pirati; fantome

Noiembrie – luna toamnei: salata toamnei; frunze de toamna; ghinde si castane; ursul doarme

Decembrie – luna sarbatorilor: noi suntem romani; sarbatori de iarna; povesti la gura sobei; solstitiul de iarna si Craciunul

Ianuarie – luna animalelor: obiceiuri de iarna pe stil vechi; viata la Poli, viata la Tropice; sporturi de iarna; dinozaurii

Februarie – luna iubirii: mame si pui; sentimente umane; ce este iubirea; cum sa fim generosi

Martie – luna plantelor si a padurii: flori de primavara; primavara in gradina; padurile lumii; farmacia din padure

Aprilie – luna Pamantului: descoperim universul; Pamantul si oamenii

Mai – luna civilizatiei: oameni si meserii; inventii; masurarea timpului; curatenie si igiena; copiii planetei

Iunie – luna de evaluare: anotimpul veseliei; vine vacanta

Am facut planificarea urmarind aceiasi pasi ca anul trecut. Unele subteme vin in completarea celor de anul trecut (ne vom preocupa multa vreme de animalele de la Poli, caci copiii iubesc povestea oului de pinguin*), altele sunt noi (abia asteptam, toti trei, saptamana piratilor sau a fantomelor).

Activitatile noastre vor urmari domeniile:

  • comunicare: scris + citit pentru Una Mica, recunoastere litere (eventual cuvinte scurte) pentru Unu Mic, caci acum manifesta si el interes
  • matematica: numere cu zecimale, adunari si scaderi pentru Una Mica, numere de la 0 la 20 pentru Unu Mic
  • stiinte: experimente distractive, prin care sa invatam concepte simple de fizica, chimie, precum si cunostinte noi de geografie si istorie
  • arta
  • om si societate

Vom pastra formatul de 4 zile de activitati organizate conform temelor saptamanale, iar vinerea vom face activitati pornind de la lectura zilei, de tipul celor pe care le-am avut si anul trecut: Printesa si bobul de mazare sau Cei trei purcelusi.

In plus, ne apucam serios de limbi straine: engleza si italiana. Copiii cunosc cate putin din amandoua, dar pana acum am ezitat sa-i invat eu, limbile straine fiind un punct nevralgic pentru mine.

Materialele cu care vom lucra sunt fisele pe care le voi face eu, precum si cele pe care le voi gasi pe site-urile education.com, teacherspayteachers.com sau didactic.ro. Ocazional, vom folosi doua carti din seria MultiQ, dezvoltarea inteligentelor multiple: Inteligenta creativa* si Inteligenta intelectuala*, de la editura Gama, pe care Una Mica le-a primit cadou de ziua ei (nu-i grozav sa-ti serbezi ziua inainte de inceperea anului scolar si sa primesti in dar lucruri de care ai nevoie la scoala?), precum si alte carti cu activitati, achizitionate in anii trecuti.

Pe langa activitatile de acasa, Una Mica va merge la cursuri de pian, iar pe parcursul anului voi merge cu amandoi copiii la ateliere de creatie si vom cauta un nou club de lectura, caci niciodata nu poti spune ca citesti prea mult.

*Disclaimer: unele din link-urile de mai sus sunt link-uri de afiliere, ceea ce inseamna ca primesc un comision pentru achizitiile pe care le faci pe site-urile respective, fara costuri suplimentare pentru tine.

Ma bucur daca dai share:

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

UA-108014515-1