Modern Dad’s Challenges sau lectii de parenting pentru tati

Modern Dad's Challenges

M-am intersectat prima oara cu Modern Dad’s Challenges si echipa din spatele evenimentului (Sofia Frunza & Creative Energy Corner) anul trecut, cand am participat la editia a 5-a (despre care ti-am povestit la vremea respectiva).

Anul acesta evenimentele organizate pentru tatii moderni au inceput cu tema crizelor de furie si a traumelor la copii. Normal ca am profitat de ocazie ca sa-mi improspatez informatiile despre cum sa procedez cu copilul furios. Pentru ca da, am si eu un copil care face crize de furie cand mi-e lumea mai draga.

Stiam ca urma sa fie ceva util datorita invitatelor – Ioana Agachi, psihoterapeut specializat in educarea parintilor privind crizele de furie (printre altele) si Mirela Horumba, psiholog, consilier si psihoterapeut. Impreuna, au conturat o imagine completa a raspunsurilor adecvate la situatiile de criza si trauma, care a imbinat parenting-ul cu psihologia din spatele comportamentului copilului.

Ce-am invatat: metoda CHECK pentru gestionarea crizelor de furie

C – check child: validarea copilului, empatizarea cu el, intr-o maniera calma, detasata

H – check house: numirea emotiilor (furie/manie/suparare)

E – check emotions: validarea emotiilor copilului (e OK sa se simta asa)

C – contemplate: analiza, explicare si solutionare

K – keep kilter: restabilirea echilibrului, reintoarcerea la starea de calm

Ce mi-a placut

De data aceasta, intalnirea a avut si o latura practica si interactiva. Ne-am trezit, cate 5-6 tatici la masa, cu 6 situatii de criza (ipotetice, dar nu departe de experientele noastre reale) carora a trebuit sa le gasim solutie.

Cu ce-am ramas in urma evenimentului

In primul rand, cu un set de bune practici util in orice criza de furie care poate aparea la un copil mic, de 2 ani.

In al doilea rand, cu imaginea unui grup mare de tatici pasionati de copiii lor (pe langa pasiunile pentru meciuri de fotbal si iesiri cu baietii, la o bere). De altfel, grupul taticilor implicati are, de ceva vreme, un site dedicat lor exclusiv, www.moderdads.ro, cu articole si informatii de parenting – totul realizat de echipa Creative Energy Corner, care organizeaza evenimentele Modern Dad’s Challenges.

Creative Energy Corner este o agentie de publicitate ce ofera servicii de PR, social media, blogging si markeing online. Completeaza paleta cu evenimente tematice pentru corporatii (lansari de produse, conferinte de presa, etc.), trade marketing, creatie publicitare si web design.

Daca iti place cum scriu si gasesti utile informatiile pe care ti le dau, te invit sa te inscrii la newsletter. Odata pe saptamana imi fac timp special pentru tine si iti trimit ceva bun pe e-mail. Tot ce ai de facut este sa completezi formularul de mai jos:

Ma bucur daca dai share:

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

UA-108014515-1