Le fac pe toate! Dar cum reusesc? Secretul meu e Una

Le fac pe toate

Povestile noastre de seara incep asa: intra Una pe usa, noi trei sarim pe ea sa-i povestim despre ziua noastra. Copiii ii arata ce-au facut la gradinita, eu ii mai arunc cate o replica, sa-i starnesc interesul/curiozitatea (ea imi inchide gura sau imi face semne sa astept pana ramanem singuri…); ea e Speedy Gonzales prin casa, pana sa apuc sa zic juma de fraza se schimba, mananca, spala un copil, citeste cu amandoi si ii culca.

N-am nici o sansa/intentie/dorinta sa ma compar cu ea cand vine vorba de productivitate. Ii ziceam deunazi, oi merge eu la razboi cu 7 care pe-un picior, 8 scuturi pe-o mana, sulite, halebarde si de toate, dar ea e capul.

Ce fac acasa cu copiii e continuarea a ceea ce ea a inceput: lucruri gandite, anticipate, planificate, calculate si corelate, simplificate si adaptate. Nu pentru un copil, nu pentru doi copii, ci pentru doi copii si un tata. Asa ca le fac pe toate, caci munca mea e mai usoara.

Nu folosim hack-uri pentru productivitate. Nu inghitim nici o broasca, nu ne trezim la 5 dimineata… De fapt, ea a inceput sa faca asta, ca sa ajunga mai devreme acasa… si refuza sa ma trezeasca si pe mine, ca sa ne bem cafeaua impreuna; tot la mine se gandeste, sa dorm mai mult.

Folosim, in schimb, gandirea logica, orientata spre noi. Nu ne preocupa trendurile/modelele exterioare familiei. Ne preocupa starea noastra de bine. Iar pentru asta alegem sa punem in practica lucrurile care ne raspund unei necesitati (aruncam jucarii daca simtim nevoia, folosim aplicatii, devenim experti in inchirieri de locuinte, depunem minimum de efort pentru o casa curata).

Si comunicam mult. Ne cunoastem si ne acceptam unul pe celalalt. Stim ce are fiecare de facut. Avem aceleasi obiective si suntem constienti ca tragem la aceeasi caruta. E firesc ca unul dintre noi sa fie capul. Acel unul este Una.

Ce ziceam mai devreme, ca Una imi inchide gura? Dupa ce adorm copiii, ma lasa sa-i vorbesc cu orele despre ziua mea, despre copii, patanii prin casa. Ne culcam tarziu, dar tot timpul impreuna.

Asa ca, daca va intrebati cum pot sa le fac pe toate va spun atat: am un cap tare!

Ma bucur daca dai share:

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

UA-108014515-1