Cu copiii in Sibiu. Fotojurnal de calatorie la varsta de 5 ani

Cu copiii in Sibiu. Fotojurnal de calatorie la 5 ani

Am ajuns cu copiii in Sibiu purtand o discutie libera despre urmatoarea destinatie dupa Budapesta. Cum „Sibiu” s-a strigat in gura mare, am cautat repede cazare, ne-am facut un plan de drum indraznet, iar de acolo am lasat totul la voia intamplarii.

Iesind la plimbare in oras, Una Mica a avut o singura solicitare: sa faca ea poze. Asa ca i-am lasat aparatul pe mana (cu frica in san si ocazionale strigate de atentionare, cauzate de anticiparea busirii aparatului de diferite suprafete tari – mai un caldaram, ca oricand e bine sa te apropii de pamant, mai un stalp, ca la 5 ani nu-i vedem pe toti…).

Drumul nostru si pozele rezultate le aflati mai jos:

Cu copiii in Sibiu. Piata Mare
Piata Mare

Am inceput plimbarea prin centrul orasului cu Piata Mare si o oprire langa statuia lui Gheorghe Lazar. Unu Mic a dat ocol statuii, la pas si la trap, apoi a pozat pentru fotografa noastra.

Cu copiii in Sibiu. Statuia lui Gheorghe Lazar
Statuia lui Gheorghe Lazar (o parte din ea) si Unu Mic activ

Din Piata Mare am luat-o la stanga, printr-un pasaj de trecere, spre Piața Schiller, unde ne-am oprit pentru o sesiune foto langa fantana arteziana, plus un concurs de aruncat pietre in apa. Apoi am mers pana la strada Cetatii, Una Mica fotografiind de zor case vechi, porti de garaj si pe noi.

Cu copiii in Sibiu. Piata Schiller
Una Mica in actiune, in Piata Schiller
Cu copiii in Sibiu. Casa veche cu stucaturi
Casa veche prin ochii Unei Mici
Cu copiii in Sibiu. Poarta veche, cu decoratiuni
Poarta veche, cu decoratiuni
Cu copiii in Sibiu. Casa veche, cu pereti de caramida
Casa veche, cu pereti de caramida si curte

Am facut un popas mai lung in parcul de langa strada Cetatii, apoi ne-am oprit pentru o inghetata la Heiss & Eis, cea mai mica cafenea din Sibiu (si acum poftesc la o inghetata de aici). Poze aici Una Mica n-a facut, caci era cu mainile ocupate.

Cu copiii in Sibiu. Turnul Olarilor
Turnul Olarilor, pe strada Cetatii

Ne-am intors in Piața Mare, prin acelasi pasaj de trecere, apoi am coborat prin Pasajul Scolii, spre Piata Aurarilor. Am urcat Pasajul Aurarilor, spre Piața Mica si ne-am oprit la Podul Minciunilor.

Cu copiii in Sibiu. Scarile Aurarilor
Acoperisul Bisericii Evanghelice, vazut de pe scarile Aurarilor
Cu copiii in Sibiu. vedere din Pasajul Scolii
Eu si Unu Mic iesind din Pasajul Scolii
Cu copiii in Sibiu. Fereastra deasupra Pasajului Aurarilor
Fereastra deasupra portii scarii Aurarilor
Cu copiii in Sibiu. Podul Minciunilor
Podul Minciunilor, cu mine si Unu Mic in colt
Cu copiii in Sibiu. Strada infundata langa Piata Mica
Un colt verde i-a atras atentia Unei Mici

Am mers drept spre Casa Calfelor, apoi am ocolit Biserica Evanghelica din Piața Huet si ne-am intors in Piața Mare.

Cu copiii in Sibiu. Sculptura langa Casa Calfelor
Un liliac langa Casa Calfelor
Cu copiii in Sibiu. Biserica evanghelica
Biserica Evanghelica vazuta din Piata Huet

Am tinut drumul drept pe Strada Nicolae Balcescu, plina de turisti. Aici Una Mica a pozat doar un grup de muzicieni, carora le-a cerut politicos permisiunea de a-i fotografia.

Cu copiii in Sibiu. Muzicanti pe strada Nicolae Balcescu
Muzicanti vestiti

Drumul de intoarcere la cazare a fost scurt, de data aceasta alegand sa stam zid in zid cu Biserica Ursulinelor, intr-un apartament etajat (il recomandam cu drag oricarei familii care vrea sa petreaca timp cu copiii in Sibiu, cu precizarea ca scarile interioare, in forma de spirala, sunt periculoase pentru copii sub 3 ani).

Cu copiii in Sibiu. Cladire langa Biserica Ursulinelor
Apartamentul are chiar si un „ochi al Sibiului”

Pe langa proximitatea Pieței Mari (in 2 minute ajungi acolo), avantajos este si faptul ca gasesti locuri de parcare gratuite, la 400 m, langa clinica Polisano.

Una Mica a folosit un aparat Nikon D3200, setat pe modulul guide – inghetare miscare (persoane). Pozele nu au fost editate ulterior. Pozele cu ea au fost facute cu un iPhone 5s.

Cum noi am mai mers cu copiii in Sibiu, chiar anul acesta, la festivalul de jazz, te incurajez sa pornesti la drum fara planuri. Vei gasi ceva interesant de facut cu copiii, cu sau fara aparat foto.

Daca iti plac ideile mele si vrei sa citesti mai multe, inscrie-te la newsletter. Odata pe saptamana imi fac timp special pentru tine si iti trimit ceva bun, pe e-mail. Pentru asta e suficient sa completezi formularul de mai jos:

 

Ma bucur daca dai share:

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

UA-108014515-1