Carti pentru copii despre tatici

In luna martie, desi am vorbit despre cat de mult o iubim pe mami, in casa noastra au ajuns mai multe carti pentru copii despre tatici. Si cum una din activitatile preferate ale copiilor este sa citeasca (ok, sa li se citeasca), m-am bucurat sa avem alternative la Noisy Bottoms, care era singura carte in care personajul parinte era un tata-urs.

Asa ca am cautat mai multe carti pentru copii despre tatici, publicate la noi in tara si am ajuns la aceasta lista:

Il iubesc pe tati*, de Giles Andreae, aparuta anul acesta la editura Pandora M, insiruie motivele pentru care un pustiulica isi iubeste tatal. E o lectura usoara, insotita de ilustratii frumos realizate, povestind despre relatia speciala tata-copil.

carti pentru copii despre tati

Si eu te iubesc, scrisa si ilustrata de Michael Foreman si publicata la ed. Pandora M, pare a fi povestea clasica a copiilor nostri. Puiul de urs nu vrea sa se culce si cauta variante ca sa stea treaz mai mult timp. E o carte potrivita inainte de culcare, in care multi copii si tatici se vor regasi.

carti pentru copii despre tatici. adevarul despre tatici

Adevarul despre tatici, de Olivia Warburton, publicata in 2005 la ed. Rao, va starni amuzamentul taticilor, nu doar al copiilor. Povestile si ilustratiile cartii trag concluzia ca taticii sunt, pur si simplu, unici.

carti pentru copii despre tatici. povesti cu mamici si tatici

Povesti cu mamici si tatici, de Cristina Beatrice Preda, aparuta la ed. Integral, cuprinde doua povesti, fiecare abordand relatia speciala tata-copil si mama-copil. Cartea a fost dedicata parintilor autoarei, care a inceput sa scrie si sa publice carti pentru copii de la 13 ani.

Tati si cutia cu pupici, de Pascal Bruckner, ed. DPH, spune povestea unui tatic neincrezator in sine si in relatia cu fetita lui. Cartea e frumos ilustrata si arata o alta latura a autorului, pornind chiar de la autobiografia acestuia.

carti pentru copii despre tatici. pupici pentru taticiPupici pentru tatici, scrisa de Frances Watts si publicata la ed. Arthur, este o alta poveste cu pui de urs lipsit de somn, dar si mofturos. Tati-Urs ii tot cere pupici, dar el nu si nu. Cartea e momentan indispobila, dar merita cautata pentru povestea hazlie si starea de bine generala pe care creeaza.

Cel mai bun tatic din lume, de Susane Lutje, publicata la ed. Univers encliclopedic, e o poveste in versuri despre sapte super tatici. Ei pregatesc gustarele, deseneaza, canta cantecele si alte lucruri indragite de copii.

Tati…te iubesc, scrisa de Marco Campanella si publicata la ed. Litera, ne duce si ea in lumea animalelor. Aflam motivele pentru care puii de animale isi iubesc si isi admira taticii si ce e minunat la fiecare dintre ei.

Tati, te rog, adu-mi luna de pe cer, scrisa de Eric Carle si publicata la ed. Cartea copiilor, prezinta altfel relatia tata-copil. Una dintre cele mai frumoase carti scrise de Eric Carle, vorbeste despre inventivitatea unui tatic atunci cand fetita lui ii cere nu mai mult, nici mai putin decat luna de pe cer.

Sunt curios daca si voi cititi din aceste carti pentru copii despre tatici. Sau poate mai stiti si altele?

Ma bucur daca dai share:

One Reply to “Carti pentru copii despre tatici”

  1. […] ”Cărți pentru copii despre tătici” – Noi avem vreo 3 dintre cărțile recomandate de Răzvan. Voi mai știți și altele? […]

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

UA-108014515-1