Budapesta cu copiii: 5 locuri de joaca de neratat (absolut gratuite)

Budapesta cu copiii: 5 locui de joaca de neratat

Am ajuns pentru a doua oara in Budapesta cu copiii. Obiectivul nostru principal: joaca. Programul zilnic a inclus (aproape exclusiv) locuri de joaca, caci laitmotivul copiilor mei in aceasta vara a fost: „vrem la un loc de joaca”. Budapesta este recunoscuta drept o destinatie de vacanta child-friendly, iar printre numeroasele obiective turistice din care ai de ales e bine sa incluzi cel putin un loc de joaca, de dragul copiilor.

Fara alte introduceri iti prezint 5 locuri de joaca de neratat daca ajungi in Budapesta cu copiii:

1. Kispest – locul de joaca cu apa!

Situat departe de centrul turistic, pe Berzsenyi utca 3, 1191 Budapesta (sunt 2 strazi cu acest nume, atentie la cod), intre blocuri ce par a fi de nefamilisti, este prima mea recomandare, un loc din care nu vei pleca prea repede/prea uscat.

Este un parc acvatic gratuit, unde vei gasi copii alergand cu talpile goale, plini de nisip sau uzi pana la chiloti. Asa ca ia in bagaj haine de schimb si prosop. Noi am luat si papuci pentru copii, nestiind la ce sa ne asteptam (total inutili, s-au descaltat din prima clipa si asa au ramas pana la plecare).

Budapesta cu copiii. Kispest

Ce veti gasi: un canal amenajat cu microbaraje, scrugeri subterane, microhidrocentrale, melc de ridicat apa, toate operate de copii (zona canalului este ferita de soare cu panze); o groapa cu nisip, in care e amplasata o pompa de apa cu manivela; o fantana arteziana in forma de stea de mare, si ea operabila de catre copii; un vapor al piratilor; un perete de catarat, in forma de far; tartan decorat cu balene si delfini, din care ies aburi din loc in loc; trambuline; pista pentru biciclete; tasnitoare cu apa potabila si toaleta (foarte curata, cu acces liber).

Accesul este pentru copii sub 14 ani, pana la ora 18:00 in perioada mai-septembrie, pana la ora 17:00 in perioada octombrie-aprilie. Verifica intotdeauna conditiile meteo.

Cum ajungi acolo: linia de metrou M3 pana la statia Hatar ut, apoi pe jos 13 minute sau o statie cu tramvaiul nr. 50 pana la Corvin Korut si inca 5 minute de mers pe jos. Poti lua metroul de la Arany Janos utca, aproape de Bazilica Sfantul Stefan. Daca uiti sa iei mancare cu tine, in statia de tramvai gasesti pizza buna si ieftina (199 forinti/felia).

2. Toboganele de pe dealul Gellert

Dealul Gellert este printre atractiile principale ale orasului, asa ca iti va fi la indemana sa te opresti cu copiii la locul de joaca recent reamenajat.

Budapesta cu copiii. Gellert

Ce vei gasi: tobogane nenumarate, mici, mari, late, inguste, lungi, scurte, cu si fara burlan (respecta indicatoarele privind varsta si nu le testa si tu); pereti de escalada; trambuline; poduri mobile; leagane; tasnitoare cu apa potabila; toaleta; tartan.

Cum ajungi acolo: n-ar fi greu de gasit, dar il poti rata usor daca nu sunt copii galagiosi in parc. De la baza dealului o iei pe alee in stanga, spre latura cu baile Gellert, un urcus usor pentru copii.

3. Parcul Olimpia

In fiecare zi in care am ajuns in parcul Olimpia ne-am intalnit cu romani, asa ca e firesc sa il includ in lista aceasta. Daca timpul pe care il petreci in Budapesta cu copiii e limitat, acest loc iti va fi cel mai la indemana pentru o scurta relaxare si joaca. E bine sa ai la tine o patura de picnic, o minge si prosoape, daca vremea e frumoasa copiii nu vor rata balaceala in apa care iese direct din asfalt (unde mai pui ca e si colorata!).

Budapesta cu copiii. Olimpia Park

Ce vei gasi: o constructie de catarat in forma de vapor, de pe care copiii greu se vor mai da jos; leagane; tobogane; tartan si iarba verde; un memorial ridicat in cinstea castigatorilor la Jocurile Olimpice; un parc pentru catei; un copac ce merita a fi catarat (doar de catre copii); spatiu verde pentru picnic; toalete publice.

Cum ajungi acolo: il gasesti usor, intre cladirea Parlamentului (piata Kossuth Lajos) si piata Jaszai Mari, ultima statie a tramvaiului 2.

4. Parcul Millenaris

Aproape de Mammut Mall, parcul Millenaris se afla pe Kis Rokus utca 16-20. Un spatiu de recreere multifunctional, construit in locul vechii uzine Ganz, parcul e generos in oferte de recreere, cu sali de expozitii, teatru, un iaz cu pesti (ii poti hrani cu mancare pentru pesti, la 50 forinti/portia, gasesti un automat) si un loc de joaca inspirat de legenda lui Zold Peter.

Budapesta cu copiii. Millenaris Park

Ce vei gasi (la locul de joaca): o tiroliana; tobogan; o fortareata; panza de paianjen pentru catarat; numeroase decoratiuni inspirate de legenda respectiva, inclusiv purcelusi albastri si un mini car cu boi – toate facute din lemn. Pe jos e pietris, asa ca ai doua optiuni: incalti copiii cu adidasi sau ii lasi desculti.

Multicolor decorat, locul de joaca este gandit mai mult pentru copii mici, pana in 10 ani. Cei mari se vor distra mai mult la iazul cu pesti.

Budapesta cu copiii. Millenaris Park. loc de joaca

Cum ajungi acolo: cu metroul M2, de la statia Kossuth Lajos (de langa Parlament) pana la Szell Kalman ter, apoi pe jos vreo 3 minute pe Fenyi Utca, sau cu tramvaiele nr. 4 sau 6, pana la Szena ter, chiar in fata Mammut Mall, apoi pe jos, 3 minute. Daca ajungi in week-end, s-ar putea sa gasesti vreun targ organizat in parc. Noi am gasit un festival de street-food anul trecut, iar anul acesta un festival local de toamna.

5. Bobita – locul de joaca cu zane

Aflat in gradina centrului cultural RaM, locul de joaca e micut, dar amenajat deosebit, cu broscute, zane, lacuste, melci si purcelusi. Ascuns de ochii turistilor, ofera copiilor o lume de fantezie, viu colorata, in care toboganele parca ar fi vopsele care curg din tub, franghiile de catarat sunt prinse de creioane gigantice.

Budapesta cu copiii. Bobita

Ce vei gasi: tobogane; leagane facute din franghii; cutie de nisip; o roata imensa in forma de ascutitoare; spatii amenajate pentru catarat. Langa locul de joaca e restaurantul Vakvajiu Ulipot, family friendly, cu propriul spatiu de joaca.

Cum ajungi acolo: cu metroul M3 pana la statia Lehel ter, apoi mers pe jos, pe Panonia ut, vreo 8 minute.

Legat de transportul in Budapesta, iti recomand sa folosesti transportul public si sa descarci pe telefon aplicatia BKK.

Daca te gandesti ce altceva ai mai putea face in Budapesta cu copiii, iti ofer tot eu raspunsul: Best of Budapest cu familia sau Best of Budapest in 48 de ore.  Intotdeauna recomandarea mea pentru cazare va fi Airbnb.

Ma bucur daca dai share:

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

UA-108014515-1