Animale din padure. Planificare saptamanala

Animale din padure planificare saptamanala

Dupa ce am tot studiat natura, in ultimele doua saptamani, e timpul sa vorbim si despre animale din padure. Avem o multime de carti de citit, ceea ce e OK, avand in vedere ca vremea nu mai e prielnica pentru plimbari lungi afara.

Saptamana trecuta a fost greu sa-i scot pe copii din activitatile de gradinita, nici unul nu voia sa se opreasca cand se apropia ora de somn pentru Unu Mic. Asa ca, pentru saptamana aceasta, am pregatit fise suplimentare. Nu se regasesc in planificare, dar le-am inclus pe toate, cu link, la fisele folosite.

Planificarea noastra arata asa:

planificare saptamanala Animale din padure

Vom incepe cu ghicitori despre animale salbatice, pentru care vom folosi figurine mici, pe care sa le asezam pe langa copacul nostru de toamna. (Uite ce frumos ne-a iesit!). Marti vom invata si un cantecel; il cunoastem deja, l-am mai auzit, dar nu stim versurile.

”Casuta din oala” e un joc pe care Una Mica l-a jucat doar la bunica. Ii place, asa ca sigur va cere sa-l jucam de mai multe ori.

Ai vazut cat avem de pictat saptamana asta? Recunosc, pana acum am fugit din camera la activitatile de pictura. M-am bazat pe Una, care era inca disponibila. De data asta nu mai scap… (OK, si acum i-am cerut Unei sa facem pictura dupa ce vine ea acasa… In viata mea n-am stiut sa desenez si sa pictez mai bine ca acum!)

Fise folosite:

 

Carti pe care le vom citi:

De la enciclopedii la carti cu povesti, vom citi urmatoarele:

Da, chiar avem planuri de lectura MAAAARI! In plus, am observat ca si Unu Mic e atras de cartile cu povesti, unerori sta langa noi pana la sfarsit, alteori isi gaseste de treaba in timp ce asculta, iar cand ajungem la un pasaj care-l intereseaza revine la locul lui si e din nou 100% atent.

 

Alte resurse web pe care le poti folosi:

 

Materiale necesare pentru activitati:

 • poster cu animale salbatice din setul Vietuitoare si plante, ed. Caba
 • figurine animale salbatice si domestice
 • copac de toamna (facut saptamana trecuta)
 • clesti de rufe
 • un lighean mare pentru jocul de rol
 • cuburi
 • plastilina
 • vopsea, pensule, paie, furculite (pentru activitatile de pictura)
 • pesti desenati si laminati, cu litere pe ei, de culori si marimi diferite
 • galetuse/cosuri
 • frunze uscate, ace de brad

Daca am uitat ceva, voi face completarile necesare.

Poti vedea progresul nostru pe Instagram sau poti descoperi alte idei de activitati pe panoul meu Pinterest pentru tema de saptamana aceasta.

 

Gasesti intreaga planificare pentru gradinita noastra de acasa aici.

Tu ce ai planificat pentru aceasta saptamana?

Ma bucur daca dai share:

One Reply to “Animale din padure. Planificare saptamanala”

 1. Am vizionat impreuna cu pustiul filmultele de pe youtube si am ramas surprinsi ca rasul si lupul erau absenti de la numaratoare…pacat dat fiind importanta cruciala care o au in ecosistem

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

UA-108014515-1